Leírás

The past is a gaping hole. You try to run from it, but the more you run, the deeper, more terrible it grows behind you, its edges yawning at your heels. Your only chance is to turn around and face it. But it's like looking down into the grave of your love, or kissing the mouth of a gun, a bullet trembling in its dark nest, ready to blow your head off.

Clock

My little spider

Apróságok

2013.01.02. 12:16 Izzy Creed

Írok most pár apróságról is, amikről nem biztos, hogy mindenki tud. Sajnos egyre gyakrabban látom ezeket a hibákat és szeretném, ha ti nem követnétek el ezeket, illetve ezek tudatában előnyre tennétek szert.

Célkereszt: A képernyőnk közepén látható fehér pontocska, azaz a célkereszt helyzete állandó. Na de azt be tudod állítani, hogy a karaktered melyik oldalán helyezkedjen el. Így lehet jobbos, illetve balos a nézeted. Ez a H betűvel állíthatod be. Sajnos egyes esetekben ez a kereszt automatikusan állítódhat, megnehezítve a célzást.

Ugrások és lassítás: Sajnálatos módom, bár ez a Max Payne, melynek alapja a bullet time, nagyon sok multis nincs felszerelkezve ez ellen az effekt ellen. Ezért ha erősebb játékossal állsz szemben, a vetődés vagy bullet time burst hatásos fegyver lehet.

Lehasalás: Karakterünk képes lefeküdni. Egyszerűen nyomjuk meg hosszan a "C"-t. (Ha átállítottátok, akkor a letérdelés gombját). Ezzel a karakteretek elhasal. Ez csak akkor érdemes használni, ha elbújsz Grounded burst-tel vagy urban camo-t viselsz és nem tervezel mozdulni. Mesterlövészeknek remek taktika.

Tin Can: Azaz tintás üveg. Arra szolgál, hogy fals jeleket küld az ellenfélnek. Mini térképükön azt látják, hogy a tinta helyén állsz. Ez remekül ötvözhető az imént leírt mesterlövészkedéssel.

Bursts: A burstök, (korábban már írtam róluk ITT) melyek bár olyanok, mint az itemek (ITT bővebben), aktiválni is kell őket. (Ezt a Shift lenyomásával tehetjük meg.) Viszont ezeknek a plusszoknak is megvannak a maguk hatóideje.
- Vannak, melyek hatása azonnali és csak egyszer fejtik ki hatásuk. Ilyen például a Bullet time vagy a Big Dog. Ez utóbbi életerődet állítja vissza sérülés esetén. Tehát nem ildomos ép testre használni.
- Aztán vannak a hosszútávúak, mint például a Sneaky vagy a Grounded, melyek a burst lejártáig vagy halálig fejtik ki hatásuk.
- És vannak azok, melyek respawn után hatnak, mint a Hangovers vagy a Fresh blood.

Sebesség: A sprint egy remek módszer, hogy megközelítsd ellenfeled. Na de van egy apróság, amit ki is használhatsz időnként. A lucky shoot egy olyan tényező, melyet könnyebb kihasználni sprint után. Ezt úgy, hogy az ellenfeled elé rohansz és közvetlen közelről megtorpansz és lősz is egyszerre. Így a lövésed célba talál, erős fegyvernél 99%-ban halálos... De persze ez csak célzás nélkül kivitelezhető, ezért ügyesség kell hozzá.

Robbanó hullák: Elég sok újonc vesz magára robbanó itemet (booby trap), hogy halála után is szerezhessen pár killt. Ez az item kicselezhető. Ha egy pillanatra lenyomod az e-t és hátravetődsz, a robbanás szele elkerül, vagy csak súrol. A robbanás után nyugodtan ki lehet rabolni a hullát. Érdemes tudni, kinél van ilyen item. Ezt a játék folyamán saját bőrödön, vagy a baj sarokban kiíródó booby trap kill felirattal tudhatod meg. Ha saját testeden is van ilyen item, nem kell aggódnod, saját tested kirablásakor rád nem aktiválódik a bomba.

Gránát probléma: Gyakran előfordul, hogy mikor gránátot dobunk, az valamilyen módon visszapattan. Ezért érdemes pontosan látni a célt, ahová dobni szeretnénk. Ne legyenek akadály, ami miatt visszajut hozzánk az áldás...

Álcázás: Ez egy fontos tényező. A vérbeli játékosok szinte sosem veszik le a szemüket a mini mapról. Ezért is érdemes az itemek közé tenni a Sneakers-t. Ezzel hangtalanul suhanhatsz. Ez persze kicselezhető, de ritka az a játékos, aki ezt megkísérli. Aztán segíthet még az álcázásban a Sneaky, a Grounded vagy a Paranoia burst is. A Sneaky miatt csapattaggá válhatsz az ellenfél számára, a Grounded elrejt mini mapon, a Paranoia pedig összezavarja az ellenfeleket. A DLC-k közül is van pár remek álcázó. Például a Slippery Character vagy a Hangover burst. Az első füsttel vagy fénygránáttal vakítja az ellenfelet, a második nagyobb szinten respawn után megzavarja az ellenfél látását.

Gyorsan adrenalint: Az autoinjector kitűnő választás, ha gyorsan akarod osztani a burstöket. Minden kill után plusz adrenalint kapsz. És rabolni sem árt. Bár ez utóbbival vigyázzunk, mert mostanság elég sokan viselnek Boby trap-et, ami felrobbantja a holttestet.

Szólj hozzá!

Címkék: Tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://maxpayne3.blog.hu/api/trackback/id/tr374991800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása